om reserveliga

Et overblik over reserveligaen 

En ny og anderledes turnering
Vi skal kun tilbage til sæson 2010/11, hvor der blev født en helt ny landsdækkende fodboldturnering i Danmark. Efter vedtagelse af forslag til en ændret DM-struktur på DBUs repræsentantskabsmøde i marts 2010 fik det en umiddelbar betydning for Superligaklubbernes 2.hold, da det blev bestemt at hver klub fra sæson 2010/2011 kun kunne have sit 1.seniorhold i Herre-DM. Dermed skulle de 2.hold, der på daværende tidspunkt spillede i Herre-DMs 2.division rykkes ud og fremover placeres i en særskilt turnering for 12 reservehold samt op til seks yderligere reservehold. 

Således omfatter den nyskabte turnering maksimalt 18 hold, hvoraf de 12 superligaklubbers reservehold er obligatoriske deltagere. De sidste seks hold findes blandt nedrykkerne fra superligaen, som tilbydes deltagelse samt ved tildeling af ’Wild Cards’ efter ansøgning blandt hold fra NordicBetLigaen. For at blive indstillet til et ”Wild card” kræver det blandt andet følgende af klubben: 1. Have et tilstrækkeligt antal fuldtidsspillere i truppen, 2. Have et DBU godkendt talentudviklingsprogram på min. niveau A, 3. Skal råde over en kampbane på min. U19 eller DS-niveau, 4. Kan overholde rimelige sikkerhedsforskrifter for kampafviklingen, og 5. Skal i givet fald kunne afvikle kampe mandag/tirsdag middag.

De 18 reservehold er i den første halvdel af turneringen inddelt i 3 puljer efter geografi, hvor hvert hold spiller to kampe mod hvert af de øvrige hold i puljen. I foråret inddeles puljerne efter placering i efterårets puljer, hvor de bedste hold møder hinanden og afgør, hvem der løber med 1. pladsen og reserveligapokalen.

Formålet med turneringen er på højest muligt sportsligt niveau at sikre reservespillerne og de ældste ungdomsårgange supplerende kamptræning i relation til Liga- og Divisionskampe både i Herre-DM og Ungdoms-DM – og dermed medvirke til at optimere talentudviklingen i klubberne. Derfor er propositionerne også indrettet således, at spillere kan deltage helt eller delvist både i Herre-DM kampe, i Ungdoms-DM kampe og i reserveligaen i samme spillerunde efter behov. 
Reserveligaen har altså sine egne propositioner, som især adskiller sig fra Herre-DM ved at have en række fleksible særregler og være afkoblet fra de øvrige turneringer i forhold til op- og nedrykning. Turneringen administreres af Divisionsforeningen, som turneringsadministrator.


Nyheder fra klubberne

Reserverne vandt tiende sejr i træk 20-11-2017 Reserverne vandt den tiende kamp i træk, da Marienlyst blev slået med 4-2 i Ådalen.

Pointdeling i reserveligakampen 20-11-2017 Mandag eftermiddag lagde Viborgvej 92 rammerne for reserveligakampen mellem Randers FC og Viborg. De...

Julen nærmer sig i AGF Fanshoppen 20-11-2017 Så er det snart den tid på året igen, hvor AGF skal under juletræet igen.

Masterclass-overblik: To sejre og en uafgjort 20-11-2017 6 ud af 9 mulige point blev udfaldet for den netop overståede Masterclass-weekend, hvor U...

U19-skæbnekamp mod mægtige Inter Milan 20-11-2017 Siden Lars Vind førte EfB U19 til det danske mesterskab, er holdet blevet budt på store...