om reserveliga

Et overblik over reserveligaen 

En ny og anderledes turnering
Vi skal kun tilbage til sæson 2010/11, hvor der blev født en helt ny landsdækkende fodboldturnering i Danmark. Efter vedtagelse af forslag til en ændret DM-struktur på DBUs repræsentantskabsmøde i marts 2010 fik det en umiddelbar betydning for Superligaklubbernes 2.hold, da det blev bestemt at hver klub fra sæson 2010/2011 kun kunne have sit 1.seniorhold i Herre-DM. Dermed skulle de 2.hold, der på daværende tidspunkt spillede i Herre-DMs 2.division rykkes ud og fremover placeres i en særskilt turnering for 12 reservehold samt op til seks yderligere reservehold. 

Således omfatter den nyskabte turnering maksimalt 18 hold, hvoraf de 12 superligaklubbers reservehold er obligatoriske deltagere. De sidste seks hold findes blandt nedrykkerne fra superligaen, som tilbydes deltagelse samt ved tildeling af ’Wild Cards’ efter ansøgning blandt hold fra NordicBetLigaen. For at blive indstillet til et ”Wild card” kræver det blandt andet følgende af klubben: 1. Have et tilstrækkeligt antal fuldtidsspillere i truppen, 2. Have et DBU godkendt talentudviklingsprogram på min. niveau A, 3. Skal råde over en kampbane på min. U19 eller DS-niveau, 4. Kan overholde rimelige sikkerhedsforskrifter for kampafviklingen, og 5. Skal i givet fald kunne afvikle kampe mandag/tirsdag middag.

De 18 reservehold er i den første halvdel af turneringen inddelt i 3 puljer efter geografi, hvor hvert hold spiller to kampe mod hvert af de øvrige hold i puljen. I foråret inddeles puljerne efter placering i efterårets puljer, hvor de bedste hold møder hinanden og afgør, hvem der løber med 1. pladsen og reserveligapokalen.

Formålet med turneringen er på højest muligt sportsligt niveau at sikre reservespillerne og de ældste ungdomsårgange supplerende kamptræning i relation til Liga- og Divisionskampe både i Herre-DM og Ungdoms-DM – og dermed medvirke til at optimere talentudviklingen i klubberne. Derfor er propositionerne også indrettet således, at spillere kan deltage helt eller delvist både i Herre-DM kampe, i Ungdoms-DM kampe og i reserveligaen i samme spillerunde efter behov. 
Reserveligaen har altså sine egne propositioner, som især adskiller sig fra Herre-DM ved at have en række fleksible særregler og være afkoblet fra de øvrige turneringer i forhold til op- og nedrykning. Turneringen administreres af Divisionsforeningen, som turneringsadministrator.


Nyheder fra klubberne

Storsejr over canadiere som optakt til træningslejr 26-07-2017 Den nye U17-årgang spillede onsdag den første testkamp i forberedelserne til den nye sæson, og her b...

OB TV: U17 har fokus på det taktiske 26-07-2017 Der er to dage tilbage af træningslejren i Vildbjerg, og taktikken er i højsædet hos OBs U17-Drenge.

OB TV: U14 og U19 trænede sammen 26-07-2017 OBs U14- og U19-spillere var her til formiddag på træningsbanen sammen til gavn for alle spillere.

Joel Felix til FC Twente 26-07-2017 F.C. København har i dag solgt den 19-årige centerforsvarer Joel Felix til den hollandske klub FC Tw...

Næste hjemmekamp: Oprykkerne på besøg 26-07-2017 På lørdag kl. 18 spiller vi vores næste hjemmekamp, når oprykkerne fra Hobro kommer på besøg. En mod...

Anførerhvervet overtages af kvartet 26-07-2017 - Vi har fire anførere i truppen: Lasha, Rodolph, Agus og NP. De er alle erfarne og hjæ...