Fodbolden får ny 5½-årig overenskomst

Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening, der repræsenterer klubberne i Herre-DM, og Spillerforeningen er blevet enige om en ny 5½-årig overenskomst for fodboldspillernes ansættelser i de danske klubber. Aftalen er kommet i stand efter et konstruktivt forhandlingsforløb med en møderække på over ti møder og uden behov for at opsige den nuværende overenskomst.

Nogle af de væsentlige nye tiltag i overenskomsten er sket på området for trainees – altså unge spillere, der stadig er i gang med deres fodbolduddannelse. Der er nu tilføjet en obligatorisk karrierestopforsikring på trainee-kontrakter. Derudover kan trainees i den nye aftale fortsætte som trainees 12 måneder efter ophør af uddannelse mod fire måneder tidligere.

Et andet nyt element i aftalen er, at der er øget finansiering til uddannelsesrådgivning, jobrådgivningen og håndtering af fodboldkarrieren via 4player.

I Spillerforeningen glæder formand Jeppe Curth sig over, at den nye overenskomst nu er på plads:

– Vi er glade for, at vi efter et godt og konstruktivt forhandlingsforløb med Divisionsforeningen Arbejdsgiverforening nu kan præsentere en ny og forbedret overenskomst. Aftalen bygger videre på en i forvejen god overenskomst, hvor der er implementeret nye, vigtige elementer omkring især forholdene for Trainees, ligesom der er afsat mere økonomi til 4player og deres vigtige arbejde med spillerne under og efter karrieren. Man kan sige, at aftalen sikrer, at der nu er endnu større fokus på dem, der er på vej ind og ud af kontraktfodbolden, hvilket er to vigtige transitioner for mennesket bag fodboldspilleren, og derfor vigtigt at have opmærksomhed på.

Formand for Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening Thomas Christensen udtaler:
– Vi er meget glade for at få den nye overenskomst i hus efter et roligt og konstruktivt forhandlingsforløb med Spillerforeningen. Aftalen giver bedre forudsætninger for, at flere af vores trainees kan give fodbolden fuldt fokus i den vigtige transitionsfase fra ungdoms- til seniorspiller. Samtidigt er den lange aftale væsentlig for os, så vi kan fokusere alle ressourcer på at udvikle dansk klubfodbold blandt andet gennem den øgede finansiering af rådgivning til spillere om uddannelse, job og håndtering af fodboldkarrieren gennem 4player.

 

 

 

For uddybende kommentarer kontakt:

Thomas Christensen, Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening – tlf: 2623 1281

Claus Thomsen, Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening – tlf: 2068 3055
Jeppe Curth, Spillerforeningen – tlf: 2262 0280

Mads Øland, Spillerforeningen – tlf: 2320 0715