Kontrolløruddannelse

Kontrolløruddannelsen:
Bliv uddannet kontrollør på en weekend.
For at kunne fungere og arbejde som kontrollør på de danske fodboldstadions i Superligaen, 1. Division, 2. Division og 3. division skal man have gennemgået kontrolløruddannelsen.

Uddannelsen er en del af Lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, som trådte i kraft i 2008.

Uddannelsen består af 4 moduler med emner som stadionsikkerhed, kontrollørens opgaver, love og regler samt publikumshåndtering. Derudover vil kursisten i slutningen af uddannelsen få udleveret en test, som skal bestås for at kunne tilgå sit kursusbevis.

Uddannelsen tager 20 timer og forløber over lørdag og søndag i tidsrummet:
Lørdag 08:00 – 18:00
Søndag 08:00 – 18:00

Efter bestået uddannelse kan kursisten tilgå sit kursusbevis fra Divisionsforeningen, som bevis på sin kursusdeltagelse. Kursisten skal derefter ansøge politiet om at få tilsendt sit autorisationskort som kontrollør. Der er normalt en behandlingstid på ca. 14 dage. Vær opmærksom på, at man ifølge lovgivningen først må arbejde som kontrollør, når man har modtaget sit autorisationskort fra politiet.

Tilmelding
Deltagelse på kontrollørkurset koster kr. 2.500 pr. person (ex. moms), hvilket dækker omkostningerne til undervisning, kursusmaterialer og forplejning.
Tilmelding kræver oprettelse af profil, da kursisten efter kurset tilgår sit kursusbevis via profilen. Det er ligeledes her at kursisten kan tilgå undervisningsmaterialet. Det er muligt for kursisten at downloade undervisningsmaterialet til egen computer eller printe det.
Den enkelte kursist kan tilmelde sig ved at oprette en brugerprofil via dette link:

Tilmelding til kursussystem

Betingelser
Ved tilmelding skal kursisten angive klubtilhørsforhold. Kursusdeltagelse er forudsat at den angivne klub godkender deltagelsen.
For at kunne bestå uddannelse skal kursisten have været til stede under hele uddannelsen.
Kursisten kan op til 10 dage før framelde sig kurset, derefter vil det koste kr. 1500,- at framelde sig.
Vi gør opmærksom på at det enkelte kursus kan blive aflyst, hvis der f.eks. ikke er nok tilmeldinger. Kurset kan blive aflyst op til 5 dage før kursets start.
Kursisten skal består den afsluttende test for at kunne tilgå sit kursusbevis.
Hvert kursus har et maksimum på 25 deltagere.

Dispensationsmuligheder
Da bekendtgørelsen Lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder trådte i kraft i 2008 var det muligt at søge dispensation for enkelte dele af uddannelsen, hvis man fx havde gennemgået uddannelsen til vagt. Denne dispensationsmulighed blev dog indskrænket i forbindelse med ændringen i lovbekendtgørelsen i 2013, da man ønskede at sikre et ensartet højt fagligt niveau blandt kontrollørerne. Hvis man er i tvivl om man kan søge dispensation, kan man kontakte Kasper Kragh. Ændringen i lovkendtgørelsen var en af flere, som fulgte ovenpå udarbejdelsen af handlingsplanen ”Gode fodboldoplevelser for alle”.

Følgende kurser er planlagt i 2021:
13-11-2021 – 14-11-2021 : Herning (MCH Arena)

13-11-2021 – 14-11-2021 : København (Parken)

20-11-2021 – 21-11-2021 : Brøndby (Brøndby stadion)

, vi forventer at kunne offentliggøre flere kurser i slutningen af oktober.